AFA JCDecaux’ innovations laboratorium, Alpha, har ved hjælp af neurovidenskabelige metoder og teknologier testet, hvordan reklamer egentligt opleves i det københavnske byrum. Se med her.

Surveys og fokusgrupper bliver ofte brugt til at undersøge, hvordan reklamer opfattes af modtagere, men det er svært for os mennesker at sætte ord på vores oplevelser.

– Det er ganske simpelt ikke muligt for os at gengive vores ubevidste og følelsesmæssige oplevelser helt præcist, fortæller Paul Zak, der er professor i og leder af Center for Neuroeconomic Studies ved Claremont University i Californien.

Han er også CEO i Immersion Neuroscience, og det var hans metoder, der lå til grund, da outdoorselskabet AFA JCDeacaux’ innovations laboratorium, Alpha, for nylig undersøgte, hvordan reklamer egentligt opleves i det københavnske byrum.

– Det her er et superinteressant område, som vi følger med i med stor interesse, siger Martin Ove Rasmussen, Nordic CEO for Mindshare.

– Det gør vi, fordi vi sammen med medierne gerne vil imødekomme den efterspørgsel, der er hos annoncørerne på data om, hvordan annonceindhold performer. Både kvantitativt og kvalitativt. Alphas test her falder i den sidste kategori, fortsætter han.

Read Article in Danish